2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

Patarimai, kaip pasirinkti advokatą

 

Prireikus teisininko paslaugų, dažnai nežinome, kur kreiptis, juo labiau, jog advokatų kontorų šiandien yra „vos ne ant kiekvieno kampo“.  Ne paslaptis, jog  dažnai mūsų pasirinkimą lemia kaina. Tačiau gerai pagalvojus suprasime, jog pigus advokatas nebūtinai yra geras advokatas, lygiai taip pat, kaip ir daug kainuojantis teisininkas gali nepateisinti mūsų lūkesčių. Taip pat dažnai rinkdamiesi teisininką pasikliaujame savo giminių, draugų ar kolegų rekomendacijomis – kas irgi ne visuomet yra geriausiais sprendimas. Būtent todėl, pateiksime kelis svarbiausius kriterijus, kurie gali praversti renkantis advokatą.
 
Taigi, pirmiausia – rinkitės advokatą turintį nemažą darbo patirtį. Klaidinga būtų sakyti, kad nepatyręs advokatas yra blogas, tačiau vis dėlto – advokatas be patirties nėra patikimas. Toks advokatas negalės parodyti Jums savo darbo rezultatų, sprendžiant panašaus pobūdžio į Jūsų problemas.  Taigi, geri rezultatai, laimėtos bylos yra vienas svarbesnių rodiklių.
Kitas svarbus „kriterijus“ - renkantis advokatą, yra teisinė sritis, kurioje Jums pririekė pagalbos. Teisinių sričių yra labai daug: mokesčių, darbo, baudžiamoji teisė, vartotojų teisių apsauga ir t.t. Vienas advokatas negali būti visų šių teisinių sričių profesionalu. Dažniausiai kiekviena advokatų kontora specializuojasi į kelias teisės sritis. Taigi, akivaizdu, jog prireikus pagalbos skyrybų procese kreipsimės į šios srities specialistus, tuo tarpu siekiant laimėti baudžiamąją bylą reikės visai kitokio advokato.
 
Taip pat svarbu, jog Jūsų pasirinktas teisininkas būtų suinteresuotas ne tik gauti užmokestį, tačiau būtų linkęs detaliai paaiškinti Jums visą proceso eigą bei padėti išspręsti kilusias teisines problemas.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą