2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Skyrybų dokumentų šusnis - ne tokia jau ir didelė !

Skyrybos nėra pats maloniausias procesas, dažnu atveju kainuojantis nemažai nervų, o kartais ir pinigų. Nusprendę skirtis, žmonės dažnai tarsi pamiršta viską ir puola vienas kitam grąsinti advokatais ir teismais, ko pasekoje ir taip subyrėję santykiai tampa dar prastesni. Žinoma, norint nutraukti santuoką, prireiks kreiptis ir į advokatų kontorą, kurioje teikiamos tokio pobūdžio teisinės paslaugos, kadangi remiantis LR teisės aktais, santuoka gali būti nutraukta tik teismo sprendimu. Tačiau kuo lengviau įvyksta skyrybų procesas, tuo mažiau tai kainuoja ir Jūsų piniginei.

 

Tam, kad būtų paprasčiau susigaudyti skyrybų procese, šiame straipsnyje sudarysime sąrašėlį dokumentų, reikalingų norint nutraukti santuoką.

 

Siekiant skyrybų, pirmiausia reikalingas yra pareiškimas dėl santuokos nutraukimo. Šis pareiškimas turi būti pasirašytas abiejų sutuoktinių tuo atveju jei skyrybų nori abi pusės. Jei skyrybų nori tik vienas iš sutuoktinių, tuomet reikalingas vienas iš sutuoktinių prašymo dėl santuokos nutraukimo. Šį dokumentą surašo advokatai. Kitas dokumetas : sutartis dėl santuokos nutraukimo pasekmių (jei santuoka nutraukiama abiejų sutuoktinių susitarimu, dokumentas turi būti pasirašytas abiejų sutuoktinių).  Taip pat reikia pateikti ir santuokos liudijimą bei šeimos sudėties pažymėjimas, kurį išduoda Gyventojų registro tarnyba. Jei sutuoktiniai turėjo vaikų, reikalingi ir vaikų gimimo liudijmai.

 

Prie visų dokumentų taip pat reikia gauti pažymą iš Registrų Centro apie įregistruotą nekilnojamą turtą. Net ir tuo atveju, jei sutuoktiniai tokio turto neturi, pažyma visvien yra reikalinga. Tokia pati situacija yra ir su VĮ „Regitra“ , iš kurios reikia gauti pažymą apie įregistruotas transporto priemones, net ir tuo atveju, jei transporto priemonių nebuvo įsigyta.

 

Taigi, tai yra pagrindiniai dokumentai reikalingi santuokos nutraukimui.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą